Sectiune desfasurata in AutoCAD

Sectiune desfasurata in AutoCAD ori BricsCAD
DEVELOPED SECTION for AutoCAD or BricsCAD 1.8
+ Tipariti multiple PDFuri dintr-un DWG

O aplicatie pentru AUTOCAD sau BricsCAD, care determina sectiunea desfasurata a unui set de entitati 3DSOLID, 3DMESH sau 3DFACE, cu plane verticale trecand printr-o entitate 2D POLYLINE care poate contine arce de cerc. Este o noua comanda in AutoCAD, foarte utila pentru proiectanti.

Sectiunea desfasurata este generata in planul vertical ce trece prin primul segment al POLYLINE. Intersectia este generata sub forma de entitati 3DPOLY.

Exista si optiunea de a nu se efectua desfasurarea sectiunii intr-un plan. Un exemplu de utilizare este verificarea gabaritului de trecere pe sub un pasaj, intr-o intersectie cu sens giratoriu (a se vedea exemplul 3, prezentat mai jos).
Puteti sa faceti de fapt sectiunea de-a lungul oricarei curbe. Curba trebuie in prealabil aproximata cu un Polyline. Sectiunea poate fi desfasurata sau nedesfasurata.

Se creeaza si doua viewports pentru printare. Prima contine vederea initiala, iar a doua contine numai sectiunea, in planul de desfasurare.

Puteti seta, de asemenea, precizia de concatenare a segmentelor rezultate din intersectie.

Tipariti multiple PDFuri dintr-un DWG

Există și o altă comandă care generează desene în format PDF, pentru mai multe zone dreptunghiulare dintr-un DWG. Fără această nouă comandă ati fi pierdut timp, introducând manual comanda PLOT și opțiunile acesteia, în mod repetat (puteti vedea un exemplu mai jos).

Cerinte: Windows si AUTOCAD cel putin 2002 ori BricsCAD cel putin V14.

Vezi demo animat pentru versiunea pentru AutoCAD!
Vezi demo animat pentru versiunea pentru BricsCAD!

Cumparati DEVELOPED SECTION   Download trial version

Sectiune desfasurata – Exemple: