Topografie in AutoCAD, Google Earth

Topografie in AutoCAD ori BricsCAD
TRIANGULATIE pentru AutoCAD ori BricsCAD + DWG 2D sau 3D in Google Earth 2.3

Triangulatie, izolinii, sectiuni, desenare de fisiere XYZ de puncte, volume, interfata cu Google Earth

O aplicatie AUTOCAD ori BricsCAD pentru topografie: triangulatie, izolinii, desenare de fisiere XYZ de puncte cu coduri, volume (de excavat, de exemplu) dintre suprafete definite prin entitati 3DFACE, profil longitudinal si sectiuni transversale pentru un cod dat sau pentru proiectia unui POLYLINE, creator KML. Programul introduce noi comenzi in AutoCAD, utile pentru ingineri proiectanti si topografi.

Fisierul de puncte are formatul “Numar X Y Z Cod” si se va desena cu entitati POINT, 3DPOLY, SPLINE sau BLOCK, conform unei biblioteci modificabile de coduri.

Se pot triangula milioane de puncte!

Izoliniile pot fi interpolate si desenate conform unei legende de culori. Se pot genera si harti de contururi umplute cu culori.

Se poate desena, de asemenea, un fisier DWG 2D sau 3D in Google Earth, prin crearea de fisiere de tip KML. Fisierul DWG poate fi in sistemul de  proiectie STEREO 70 (Romania) sau in orice alt sistem!

Se poate determina si planeitatea suprafetelor. O rigla patrata și plana va scana suprafața. In fiecare poziție va fi determinat un plan fata de care se vor determina abateri. Abaterile mai mari decât valoarea specificată de utilizator vor fi desenate in AutoCAD. De asemenea, se generează un fisier 4D cu abaterile tuturor punctelor. Fisierele 4D pot fi reprezentate cu programul RTOPO.

Se pot importa si exporta fisiere de tip LandXML. Exista astfel o interfata cu alte programe pentru topografie si inginerie civila (spre exemplu ARD-Advanced Road Design (Civil Site Design) si AutoCAD Civil 3D)!

Cerinte: Windows si AUTOCAD 2010-2023 ori BricsCAD V14-V22.

Apasati pe imaginea de mai jos pentru a vedea un video de prezentare.
Topografie in AutoCAD si Google Earth Video de prezentare

Video de prezentare
Export DWG 3D in Google Earth – Video
Vezi documentatia!

Cumparati   Download trial version

Putem sa generam noi, pentru dvs., fisierul KML de interfata cu Google Earth! Aceasta va costa mai putin, decat programul!

Puteti incerca, de asemenea, programul nostru RTOPO, ruland sub Windows 98/XP/VISTA/7/8/10!
Acest program are multe alte functii (de exemplu: numeroase formate pentru incarcarea de puncte, intersectia a 2 triangulatii, modificarea interactiva a punctelor, puteti modifica coordonatele, codul sau pozitia lor (in 3DPOLY sau SPLINE), interpolarea unui set de entitati 3DFACE utilizand petece quartice triunghiulare, propriul nucleu CAD, animatie dealungul unei curbe).
De cele mai multe ori este necesara modificarea interactiva a punctelor si a curbelor 3DPOLY sau SPLINE,
modificare care nu se poate face in TRIANGULATION for AutoCAD, dar se poate face in RTOPO! De aceea
recomandam achizitionarea ambelor programe.

Topografie in AutoCAD, Exemple: