LT_SCALE 7 noi comenzi in AutoCAD

LT_SCALE 1.0

LT_SCALE este un add-on pentru AutoCAD, cu 7 noi comenzi pentru modificarea scarii pentru LINETYPE si HATCH, inscrierea kilometrajului in BLOCK-uri si modificarea profilelor longitudinale

Noile comenzi sunt utile pentru desenatori si proiectanti.

LSC

Multiplica cu un numar indicat de catre utilizator, scarile LINETYPE (tipului de linie) pentru entitatiile selectate.
Este utila atunci cand nu doriti sa modificati scarile LINETYPE pentru toate entitatiile din desen (cu comanda AutoCAD LTSCALE), ci doriti o modificare numai pentru cateva entitati.

HSC

Multiplica cu un numar indicat de catre utilizator, scarile hasurilor entitatiilor HATCH, din set-ul de entitati selectat.

PSC

Ajusteaza scara entitatiilor LINE selectate, care au LINETYPE cu SHAPE.
Scara va avea o valoare egala cu lungimea entitatii LINE!
Comanda este utila atunci cand aveti LINETYPE cu SHAPE (spre exemplu simbol de fereastra sau usa) si doriti ca SHAPE sa acopere toata lungimea LINE.

KMP

KMP va actualiza kilometrajele aflate sub forma de atribute, in entitati BLOCK inserate pe un POLYLINE sau LWPOLYLINE.
Intai se va selecta un POLYLINE sau LWPOLYLINE. Apoi se va selecta un BLOCK initial ce va trebui sa aiba atributele KM si M. Valoarea din KM va fi partea in kilometri din kilometrul initial, iar valoarea din M va fi partea in metri.
Comanda KMP va cauta BLOCK-urile care sunt inserate pe POLYLINE-le selectat si care au atribute KM si M. Atributele acestora vor fi complectate cu kilometrajul, conform distantei pe POLYLINE dintre punctul de insertie al BLOCK-ului initial si punctul de insertie al BLOCK-ului curent.
Comanda este utila atunci cand aveti multe BLOCK-uri care identifica podete, guri de canal, etc., pentru care aveti de introdus kilometrajul fata de un kilometru initial.

YTE

Cu YTE modificati coordonata Y inscrisa intr-o entitate TEXT, in functie de coordonata Y a unui punct indicat si fata de un Y initial.
Mai intai veti indica scara pe Y a desenului.
Apoi veti indica un punct relativ la care se va corecta in continuare Y-ul punctelor indicate.
Se va selecta apoi o entitate TEXT reprezentand valoarea (din teren) coordonatei Y a punctului origine indicat anterior.
Se mai indica numarul de zecimale pentru valoarea Y care se va inscrie in continuare.
Apoi, in mod repetat, se va indica cate un punct (eventual cu optiuni OSNAP) si se va selecta o entitate TEXT. TEXT-ul se va modifica automat astfel incat sa reprezinte coordonata Y a punctului indicat, relativa la punctul origine si conform scarii pe Y. Inainte de a da comanda YTE, introduceti entitati TEXT langa punctele din desen pentru care doriti sa introduceti valoarea Y!
Comanda este utila pentru a ajusta valorile Y fata de un punct origine, de exemplu din desene ce reprezinta sectiuni sau din profile longitudinale.

XTE

Cu XTE modificati in mod repetat entitati TEXT ce reprezinta coordonata X a unui punct indicat.
Mai intai veti indica scara pe X a desenului.
Se mai indica numarul de zecimale pentru valoarea X care se va inscrie in continuare.
Apoi, in mod repetat, se va indica cate un punct si o entitate TEXT. Entitatea TEXT se va modifica la valoarea coordonatei X a punctului, relativ la originea UCS-ului curent.
Un exemplu unde puteti folosi comanda este randul de distante cumulate dintr-un profil longitudinal. In acest caz schimbati in prealabil UCS-ul, in primul punct fata de care se aduna distantele.

PTE

PTE inscrie elevatia Y si panta segmentelor dintre varfurile unui POLYLINE sau LWPOLYLINE selectat.
Se vor indica:
– scara pe X a desenului,
– scara pe Y a desenului,
– un punct relativ la care se va calcula in continuare Y-ul varfurilor POLYLINE,
– o entitate TEXT reprezentand valoarea coordonatei Y a punctului origine indicat anterior,
– deplasarea pe X a TEXT-ului cu triunghi care se va introduce automat in varfuri,
– numarul de zecimale al TEXT-elor Y,
– numarul de zecimale la panta segmentelor,
– pozitia triunghiurilor, deasupra POLYLINE sau dedesupt,
– in mod repetat se vor selecta entitati POLYLINE sau LWPOLYLINE.
In varfurile POLYLINE se va insera cate un triunghi cu valoarea sa Y, iar intre varfuri se va inscrie panta si sensul de curgere.
Un exemplu de utilizare este un POLYLINE introdus intr-un profil longitudinal, reprezentand linia fundului de sant. Cota POLYLINE poate rezulta din sectiuni transversale.
Comanda PTE va inscrie automat in desen cotele si pantele.

Cerinte: AUTOCAD 2010-2019.

Vedeti un video clip!

Cumparati LT_SCALE!

Descarca LT_SCALE

Exemple LT_SCALE: