GWB Software pentru proiectantii de case

GWB Get wooden beams, Software pentru proiectantii de case

Aplicatie AutoCAD pentru identificarea barnelor de lemn din desene 3D pentru case din lemn

GWB este o aplicatie pentru AutoCAD 2013-2018.
Serveste la identificarea barnelor de lemn cu sectiune dreptunghiulara din desene 3D AUTOCAD, DWG sau DXF. Barnele pot sa fie taiate perpendicular sau neperpendicular la capete. Fisierele DWG sau DXF pot fi create direct in AutoCAD sau pot proveni din programe care pot modela structuri din lemn sau din alte materiale (de exemplu programele ArchiCAD, Chief Architect, Autodesk Inventor, Solidworks, Tekla, etc.). Se identifica, de fapt, toate piesele cu sectiune dreptunghiulara dintr-un model 3D al unei constructii. Rezultatul programului este un desen cu piesele identificate (numerotate si cotate) si un fisier de cantitati care poate fi incarcat in EXCEL.

Este un program foarte util pentru proiectantii de structuri din lemn, beton sau metal, care pregatesc desenele 3D provenite din programe specializate, in vederea tiparirii si a stabilirii listelor de cantitati.

GWB functioneaza foarte bine si in combinatie cu programe pentru proiectare de mobilier, cum este si programul nostru FURNIT!

Date de intrare: un fisier DWG sau DXF care contine piese 3D.

Piesele 3D trebuie sa fie:
– cu 6 fete plane,
– cu sectiune dreptunghiulara,
– taiate (eventual neperpendicular la capete) la dimensiunea finala,
– asezate in spatiu la pozitia finala,
– descrise prin entitati BLOCK, 3DSOLID, 3DFACE sau POLYFACE, aflate intr-un GROUP sau nu,
– necrestate in vederea imbinarii.

Date de iesire: un fisier DWG si un fisier de cantitati.

Fisierul DWG contine cate o plansa in PAPER SPACE pentru fiecare layer din DWG, in care s-au gasit barne. Layer-ele pot reprezenta, de exemplu, un tip de material. Fiecare barna identificata va fi numerotata si cotata (dimensiuni de gabarit si cate 2 unghiuri de rotire ale celor 2 fete de la capete). Cate un tabel cu barnele, fiecare cu dimensiuni, unghiuri si volum, se va genera automat pe fiecare plansa. Exista totaluri pentru aceleasi dimensiuni ale sectiunii dreptunghiulare, precum si pentru barnele identice.

Fisierul de cantitati va contine o lista barnelor, fiecare cu dimensiuni, unghiuri si volum (de gabarit si real). Acest fisier va putea fi incarcat in EXCEL, unde se vor putea face diferite totaluri (pe tip de sectiune, unghiuri sau layer-e, etc.).

Cerinte: Windows si AUTOCAD 2013-2018.

Vedeti un clip video!

Cumparati GWB!

Descarcati GWB sau trimiteti-ne pentru testare un DWG cu o structura 3D din lemn!

Exemple: