3D Intersectie – Documentatie

3DINTERSECTION for AUTOCAD or BricsCAD – Documentatie

Copyright © 2007-2017 RCAD SOFTWARE SRL

3DINTERSECTION este o aplicatie pentru AUTOCAD 2002-2018 ori BricsCAD V15-V17, care determina curbele de intersectie dintre 2 seturi formate din entitati 3DFACE, 3DSOLID sau 3DMESH.
Incepand cu AutoCAD 2010, entitatile 3DMESH trebuie sã fie create folosind valoarea 0 pentru variabila AutoCAD MESHTYPE.

Indiferent de limbajul de lucru al AutoCAD, 3DINT functioneazã, dar comenzile lui raman în limba engleza! Exista insa manuale de utilizare in diferite limbi, in format PDF.

Puteti încerca, de asemenea, programul nostru RTOPO care ruleazã sub Windows 98/XP/Vista /7/8/10! Acest program care are propriul sau nucleu CAD, poate diviza, prin curbele de intersectie, doua seturi de entitati 3DMESH si 3DFACE si are o interfata cu alte sisteme CAD, prin fisiere DXF.

INSTALARE

Descarcati intotdeauna cea mai recenta versiune de pe www.rcad.eu (nu de pe alte site-uri)!
Urmati acesti pasi:
1) Dezarhivati 3DINT.ZIP in directorul “C:3DINT”.
Folderul “C:3DINT” este obligatoriu! Daca nu este respectat, 3DINT nu va functiona si va apare mesajul de eroare “bad argument type: FILE nil”!
2) in AutoCAD
– incepand cu Autocad 2014, setati variabila SECURELOAD la 0 sau variabila TRUSTEDPATHS la c:3DINT
– lansati functiile de meniu: Tools > Load Application > Startup Suite > Add C:/3DINT/3DINT.VLX
  in BricsCAD
– lansati functiile de meniu: Tools > Load Application > Add > C:/3DINT/3DINT.DES > Load

Versiunea gratis (shareware) a programului 3DINTERSECTION are limitele:
-ruleaza doar de 4 ori,
-generarea intersectiilor (cu exceptia primelor 2) este temporara (dispare daca se introduc comenzile AUTOCAD: PAN, ZOOM, REDRAW sau REGEN).

Comenzi disponibile:

3DINT – determina curbele de intersectie dintre 2 seturi formate din entitati 3DFACE, 3DSOLID sau 3DMESH,
3DINT_CP – seteaza “precizia de concatenare” (implicit 0.000001) a segmentelor de intersectie,
3DINTP – genereaza entitati 3DFACE, perpendiculare pe o entitate POLYLINE; este utila pentru obtinerea de sectiuni transversale,
3DINT_S3 – in cazul în care are o valoare diferitã de 0, 3DINT va desena, de asemenea, conversia in entitati 3DFACE a entitatilor 3DSOLID,
3DINTI – genereaza entitati 3DFACE orizontale cu un anumit pas, avand marimea gabaritului in planul XOY; este utila pentru obtinerea izoliniilor.

Lansare in lucru

In cadrul unei sesiuni AutoCAD, se va introduce comanda 3DINT.  Apoi va aparea întrebarea:

“Primul set (entitati 3DFACE, 3DSOLID sau 3DMESH) …”

Utilizatorul va trebui sa selecteze entitatiti 3DFACE, 3DSOLID sau 3DMESH.
Sfarsitul selectiei este indicat prin apasarea butonului ENTER.
Urmatoarea întrebare va fi:

“Al doilea set (entitati 3DFACE, 3DSOLID sau 3DMESH) …”

Utilizatorul va trebui sa selecteze un nou set de entitati 3DFACE, 3DSOLID sau 3DMESH.
Apoi, curbele de intersectie sunt generate sub forma de entitati 3DPOLY,  colorate din 1 in 1, începand cu culoarea 1. Curbele sunt generate în layer-ul 3DINT. Precizia de aproximare a entitatii 3DSOLID cu entitati 3DFACE, poate fi set-ata cu variabila AutoCAD FACETRES  (0.01-10).
——–
Existã de asemenea comanda 3DINT_CP, cu care puteti seta “precizia de concatenare” (implicit 0.000001) a segmentelor de intersectie. Doua puncte de capat ale segmentelor sunt considerate identice, in cazul în care distanta dintre ele este mai mica decat “precizia de concatenare”! Este o idee buna de a introduce valori mai mari decat valoarea implicita, atunci când se intersecteazã entitati 3DSOLID sau entitati 3DFACE care nu sunt unite perfect pe marginile lor! Setarea este valabila numai pentru sesiunea curenta!
———
Comanda 3DINTP genereaza entitati 3DFACE perpendiculare (in planul XOY) pe o entitate POLYLINE, in varfurile sale. POLYLINE poate fi 2D sau 3D, interpolat sau nu, închis sau deschis. Utilizatorul va trebui sa introduca pentru entitatile 3DFACE: ZMIN, ZMAX si distanta stanga si dreapta pana la varfurile POLYLINE. Entitatile 3DFACE generate vor fi  perpendiculare pe planul XOY si pe POLYLINE (de-a lungul bisectoarei in fiecare varf). Comenzile 3DINTP si apoi 3DINT sunt utile pentru obtinerea de sectiuni transversale la un POLYLINE, printr-un set de entitati 3DFACE, 3DSOLID sau 3DMESH.
———
Comanda 3DINT_S3 set-eaza daca se va desena si conversia in entitati 3DFACE, a entitatilor 3DSOLID. In cazul în care are o valoare diferita de 0, comanda 3DINT va desena conversia. Entitatile 3DFACE ale unui 3DSOLID se vor afla într-un layer cu numele “3DINT_S3_numar”, “numar” avand valori cuprinse între 1 si numarul maxim de 3DSOLID. Setarea este valabila numai pentru sesiunea curenta!
———
Comanda 3DINTI genereazã entitati 3DFACE orizontale, cu un anumit pas, avand marimea egala cu gabaritul in planul XOY. Utilizatorul va trebui sã introduca ZMIN, ZMAX si pasul. Comenzile 3DINTI apoi 3DINT sunt utile pentru a obtine izolinii.